Saturday, July 18, 2009

Pejam Celik - AZ

Assalamu'alaikum,

Pejam-celik pejam-celik sudah hampir sebulan saya tidak mengutus di sini.

Hmmm apalah alasan yang saya nak bagi ni.. mungkin sebab banyak sangat yang berlaku.. kesibukan yang banyak dalam hal-hal keduniaan, itu lah yang saya persalahkan.

Baiklah, saya mahu mangambil sedikit masa di sini untuk letakkan kemas kini secara ringkas beberapa 'peristiwa' yang telah berlaku.

Pertama, perkara yang telah menyibukkan saya ialah majlis pelancaran MyIdea oleh MOSTI. Alhamdulillah majlis itu telah berjalan dengan lancar pada 8-Jul, bertempat di Tingkat 4 bangunan Pejabat Perdana Menteri, dihadiri oleh PM, TPM dan semua menteri-menteri kabinet. Berdebar-debar betul lah saya. Saya bertugas untuk 'menjaga' sambungan network dan display supaya jangan buat hal, terutamanya dihadapan orang nombor satu negara. Diringkaskan cerita, pada hari tersebut, kami menunggu dari pagi, 8.45am memastikan semuanya sudah sedia, majlis ringkas itu bermula dari jam 2pm hingga 3pm. Ok, jadi dapat lah saya bersalam dengan PM.

Kedua, pada hari yang sama, balik saja ke office, dapat satu berita yang menggerunkan. Tapi keadaan terkawal, Alhamdulillah. Impactnya, extra effort nak kena spend lagi untuk pejabat. Maaf yang ni tak boleh cerita kat sini - classified :)

Ketiga, saya dalam process untuk menerbangkan semula helicopter Ptitsa saya. Hmm yang ni pun mencuri banyak masa saya juga. Cerita terperinci tentang ini boleh diikuti di blog saya yang satu lagi, http://rotormax.blogspot.com.

Dalam pada itu, ada kunjungan dari Ummi dari kampung ke rumah Yayang. Yayang baru saja masuk rumah barunya, tengah mengemas lagi katanya dan masih 'kenjoh-kenjoh' jadi buat masa ni 'no-entry', jangan datang dulu :)

Dalam kesibukan itu sempat saya sekeluarga bermakan malam bersama Ummi, Aerobrain dan juga A_Ja. Oh yaaa, A_Ja juga ada di KL ini, kerana membuat 'practical' di Hospital Serdang. (betul kot ni, kalau salah sila beritahu).

Ini gambar yang terbaik saya rasa.. tak rancang sangat dan tak snap banyak photo pula malam tu.Terima kasih Ummi untuk kiraman telur itik kegemaran saya.

Ok. Itu saja dulu.

Wassalam.

::truemax

5 comments:

 1. ape berita yg menggerunkan tuh....??

  ReplyDelete
 2. dah tulis situ classified la .. takleh citer la tu maknanya .. rahsia negara .. hehe

  sorry jugak kepada semua tak sempat nak buat post baru .. internet agak slow jadi men'slow'kan saya dan dunia internet ...

  ReplyDelete
 3. eh makan kat restoran mane tu? cm bes je interior dia..

  ReplyDelete
 4. Nak buat camane, doh kenjoh2 sungguh. Kalau nak pakat2 mari buat gotong royong bulih gak. hehe. insyaallah, nanti semua ok, kita panggil semua adik beradik......

  ReplyDelete
 5. Salam,
  Sekian lama baru saya kembali ke sini untuk lihat komen-komen kat sini..

  Ammar, Su Pi sudah jawab.. itu rahsia negara, if I tell you then I have to kill you, he he he.

  Myss, Ini restoran kat Kinrara, depan Masjid dia ada satu barisan kedai, kat situ tempatnya. Jom, saya boleh tunjukkan tempat, dan menunya, kamu belanja ya :)

  Yayang, Tak apa, saya faham sangat, dulu masa saya pindah rumah hmmm lama baru siap kemas. Umur panjang akan sampai lah ke situ.

  Take care semua..

  Wassalam

  ::truemax

  ReplyDelete