Thursday, December 31, 2009

Welcome Home!

Assalamualaikum ..

Pada 28 Disember 2009, ahli-ahli keluarga yang pergi trip ke Amerika & Canada utk melawat Anas dan Ammar telah selamat pulang. Kepulangan di jemput di KLIA dengan 2 bijik kereta Estima & CIVIC. Setelah itu, ada sedikit makan2 di rumah Truemax.

Berikut adalah sedikit gambar2 nya:




















Selamat pulang kembali ke Malaysia!

Wassalam, Take Care.

regards,
Ahmad Firdaus :: aerobrain :: pi

Welcome to Malaysia..! Miss u all very much - Ammar and Anas

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia (salam 1Canada - haha)
Selamat bertemu kembali..

Setelah 2 minggu 'trip' ke Amerika Syarikat dan Canada, akhirnya telah sampai ke penghujungnya. Terasa seperti sekelip mata sahaja, segala pengalaman dan memori bersama tersemat dalam ingatan kita menjadikan ia kenangan.

Kini terpaksa meninggalkan Ammar dan Anas serta Amerika yang tercinta. Welcome Malaysia..!

Di bawah ini disertakan beberapa gambar.. (maaf kerana terlambat untuk meng'update' ohana - di sini tiada internet sepantas seperti di Toronto, Canada - hehe)


I love NeW YorK 2009




Gambar kenangan terakhir bersama dengan baju I love New York


two fingers UP..! which means?


1 Januari 2011 - jemput ke Malaysia..!



Untuk melihat semua gambar.. boleh klik gambar album di bawah.

Welcome to Malaysia..! Miss u all very much - Ammar and Anas


Alhamdulillah, kami sebenarnya telah pun berada di Malaysia sekarang. Untuk pengetahuan, kami masih lagi dalam situasi Jetlag terutamanya salman.. tidur pagi sampai petang yang nak dekat malam.. bila malam je terus bangun. (aktif menggunakan internet)

Insya-Allah, abah telahpun mula berkerja, termasuklah umi yang sibuk dengan meeting nya.. kakhuda seperti biasa (studio), muaz dan zubair masuk sekolah 3Januari, salman..bermimpi dapat main Wii Nintendo lawan ammar.

Moga berjumpa lagi, wassalam.

1:31 pagi (malaysia) - kamera D40 (ada manfaat gak kan kamera nih..)

Saturday, December 26, 2009

Pittsburgh and New York - what happened to us?

Assalamualaikum w.r.b,
bersua kembali di sini - ohana-kami..

Kami bertolak dari illinois untuk ke New York.. berhenti di Pittsburgh, melawati Pittsburgh.

Dan hari ini, insya-Allah kami akan bertolak kembali ke Malaysia (pukul 9malam - di Amerika) dan akan meninggalkan Amerika, bermakna Anas dan Ammar sekali.. Rasa cam kejap bertemu Ammar & Anas dan kini terpaksa berpisah semula.

Di sini disertakan gambar sepanjang perjalanan dari Illinois ke Pittsburgh dan kemudiannya New York..
(what a journey..!)


tengah update ohana-kami.






















Bye-bye Illinois and Welcome Pittsburgh


New York - jom ke new york (I love NY)








We are at New York


Doakan kami selamat kembali ke Malaysia - insya-Allah akan bertolak dari J.F.K Airport pukul 9malam ni.. doakan perjalanan kami serta ammar dan anas yang akan ke Canada..

moga kita akan bertemu kembali pada post yang akan datang, insya-Allah.

10.10pagi - kamera D40

Thursday, December 24, 2009

Terkini.. From us at US.

Assalamualaikum kepada semua pembaca Ohana-Kami,
maaf kerana lama menunggu post daripada kami di Amerika kini.

disertakan gambar-gambar sepanjang di Amerika.
beberapa tempat telah kami lawati..

Museum of Science and Industry and Willis Tower 










Museum of Science and Industry and Willis Tower, Chicago




University of Illinois












Welcome to University of Illinois




Ammar - Nice to meet you back






Meet Ammar at Champaign, Illinois



bye-bye Canada and here we come to America




Around Canada


Selepas ini, insya-Allah kami akan ke New York pula, doakan agar perjalanan kami selamat..ameen.

Jumpa lagi di New York.

10:45am, 23 December 2009 - Kamera D40